Anmeldelse: Melancholia

24. May, 2011

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wzD0U841LRM&feature=fvwrel[/youtube]

Okei. Denne filmen har, som du sikkert har fått med deg, fått mye PR i det siste. Mye av æren skal den danske regissøren Lars von Trier ha. Med feite overskrifter som “Sympati med Hitler”, “Trier kastet ut av filmfestivalen i Cannes” og “Mikkel Gaup forsvarer skandale-Trier” så er dette noe hele verden har fått med seg.

Kirsten Dunst, med sine veldreide former, gjør en bra jobb i denne filmen og det er ikke uten grunn hun mottok pris for beste skuespiller under filmfestivalen i Cannes for denne rollen.

Filmen handler om verdens undergang, da planeten Melancholia nærmer seg jorden. Den handler også om familie preget av angst og relasjoner vi bare får et innblikk i. Vi får se hvor forskjellig folk kan reagere på en slik situasjon, og deriblant finner vi AD’n Justine (Dunst). Melancholia serverer vakre bilder og massiv musikk fra blant andre Wagner, så er dette en fest både for øyet og øre.

Likevel sitter man igjen med en følelse av at det er noe vi ikke får til å stemme. Eller som Elise sa: “Det blir som i Syv søstre hvor alle snakker forskjellig dialekt, men ingen snakker om det!” Vi velger å se bort fra dette og heller bare forstå, med fare for å virke dumme.

Dette er en skandinavisk dugnad uten sidestykke, men vi mangler desverre vårt norske bidrag;,,(

Vi så filmen, og likte den. Filmen har premiere på norske kinoer 27 mai.

Les mer her

http://www.elitismstyle.com/blogazine/wp-content/uploads/2011/04/melancholia-dunst-.jpg

http://images.hotcelebshome.com/wp-content/uploads/2011/04/Dunst.jpg

http://static.guim.co.uk/sys-images/Film/Pix/pictures/2011/5/18/1305726624343/Kirsten-Dunst-in-Melancho-007.jpg

blog comments powered by Disqus