Cravings-kalender mai

29. Apr, 2011

Kom mai du skjønne milde. Norge kickstarter ut av vinterdvalen med russetid (hater russ) og en heftig mai måned. Litt av ei helg med avspark. Jeg nevner Lykke Li og Veronica Maggio når april fader ut. Så trykker Cravings i gang på Kunstnernes hus og det hele er i gang. Her følger et par andre tips til måneden hvor utepilsen vokser opp fra asfaltgresset, bjørka pynter seg klar og plaggene forsvinner.

1.5 Raphael Sadique.
På den første dagen står soulprinsen som ga nytt liv og oppstandelse til den klassiske soulen. Ikke siden Jesus og påsken har vi sett en lignende rebirth. «Stone Rollin» fikk terning 6 i VG, som skrev følgende om konserten «Vær der!» Vi snakker om en kar som har produsert og skrevet for Snoop Dogg, D’Angelo, Erykah Badu og mange flere. Vi fører samme anbefaling som Verdens Gang.

3.5 Barcelona-Real Madrid.
Da skal det avgjøres hvem som møter hverandre i den store finalen på Wembley 28. mai. Det lukter reprise av 2009-finalen. De røde djevlene fra Manchester tar i mot tyske Schalke 04 dagen etter. Det første møtet endte med en Mourinho «The Special One» i bur, og Pedro og Alves som beviser how football is acting – Not!

6.5 Arctic Monkeys/Adam Tensta.
Litt av en dag – og litt av noen artister! Britene i Arctic har vært den siste halvdel av 00-tallets danse-rocke-snakkis. Dette er gutta som solgte ut flere konserter kun ved å legge et par låter online. «Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not» ble Storbritannias raskest selgende debutalbum. I 07 leverte de en fantastisk aften på Sentrum Scene. Nå er de tilbake, og med små-snasende-fengende Razika som support. Her skal du ikke sitte!

Samme dag (dessverre, for vi må velge) tar Adam Tensta on John Dee. Hipster elektro-hiphop-Tensta som har varmet opp for navn som Jay-Z, Rihanna og Akon. Cravings så han under årets by:Larm, og han er albumaktuell med «Scared Of The Dark».

17.5 Angus & Julia Stone/Hoetell@Stratos. Nasjonaldagen byr på nok av kremkaker. Vi plukker ut Rockefellers australske bror-søster-duo. Det var utsolgt på John Dee i fjor. Fans kommer ikke til å bli skuffet.

Samme dag kan Tigerstaden presentere HoetellStratos. En fryd for sansene, både øyne, ører og evt. andre du måtte ha. Live Nelvik & Jennifer Bråthen inntar DJ-boksen, før Hoetell med Silje Larsen Borgan og Christine Dancke kommer og snurrer. Dette må være noe av det fineste Oslo by har tatt til seg i nyere historie.

20.5 Glasvegas.
Vanskelig å komme utenom de som leverte årets album (skal vi tro Dagbladet og Dagsavisen). Solgte ut Rockefeller i 2009 som en følge av dette. Selveste NME ga 9/10 i sin anmeldelse. Skottene har i stor grad definert lyden av den siste delen av 2000-tiden. Vi glemmer ikke «Geraldine» og «Daddy’s Gone» så lett.

27.5 Yann Tiersen.
Den franske «gudfar» er tilbake. Mest kjent for musikken til «Den fabelaktige Amélie fra Montmartre» og «Good bye, Lenin!». En av vår tids fremste samtidskomponister og multiinstumentalister. Music without rules. Her snakker vi catchy og begivenhet.