De døde går i jorda for å gjenopstå

30. Oct, 2011

Har du ingen spesielle planer for søndagskvelden? Skal du ikke på Rihanna? (Ok, undertegnede innrømmer det. Jeg skal på Rated R). Her er vårt hotte søndagstips – En sikker vinner for høstens kvelder. Vi snakker Zombies…Hello! (og ny rekord i å holde pusten).

Introen er som tatt fra partiprogrammet til SV.
«Etter å ha våknet opp fra koma på et forlatt sykehus, oppdager politimannen Rick Grimes at verden ikke er til å kjenne igjen – samfunnet er herjet av en zombie-epidemi av apokalyptiske proporsjoner. I nærheten forsøker en liten gruppe mennesker å overleve i en verden hvor de levende døde lusker rundt på konstant jakt etter menneskekjøtt. Situasjonen blir stadig mer dyster, og menneskene presses etter hvert til galskap og desperate handlinger.»


Gromserien «The Walking Dead» er endelig klar for norske tv-skjermer. Den kritikerroste serien har premiere i dag klokka 22:30. Stedet er TVNorge som knaller til med en dobbeltepisode. Som du skjønner er ikke dette for de lettskremte, så kryp sammen i skje med kjæresten, kompisen eller katten og merk av i iCal først som sist. Dette er kvalitet som blir nevnt i samme åndredrag som andre favoritter som «Breaking Bad» og «Mad Men».


Dette den første rendyrkede zombie-serien som er laget for TV. Serien er basert på tegneserien som ble skapt av Robert Kirkman (manusprodusent og producer for tv-serien) og Tony Moore. Tegneserien vant Eisner Awards for «Best Continuing Series» i 2010.


Tv-versjonen er tro mot zombie-sjangerens stil, noe som har gjort dette til en fest for amerikanske AMC (og vist at det er flere enn HBO som kan store og gode produksjoner). Det visuelle uttrykket er sterkt, og regien har selveste Frank Darabont (The Shawshank Redemption (!!), The Green Mile (!), The Mist). Dette har medført Emmy og andre nominasjoner/priser.


Hovedrolleinnehaver Andrew Lincoln spiller og i den spennende miniserien «Strike Back» med British Special Forces og Secret Intelligence Service (MI6). Dama de vil og kunne finne på å si «åh, det er han fra Love Actually» (ikke døm henne for det. Du liker Love Actually selv!).
Trailer

Sesong 2

]www.youtube.com/watch?v=grWV8WZtAQc