Det perfekte plagget

14. Jul, 2011

T-shirten er det perfekte plagget. You all know the story, Marlon Brando i 1951, så kommer James Dean med «Rebel Without A Cause» i 1955. Plutselig skal det ikke mer til for å være tøff enn en plain hvit t-skjorte og Levi’s. Boots, motorsykkel og jeansjakke kommer, men det er selve t-shirten som er symbolet på amerikas restless and rebellious youth.Orginalt ble t-shirten utstett av U.S. Navy. Da var den crew-necked med korte ermer. En hvit underskjorte til uniformen. Og post-war er det fortsatt det ultimate plagg. Don’t you agree? I ulike material, plain, med trykk, forskjellig passform, med lomme, oversized, slim-fit, boyfriend-style on your girl og så videre.Jakten etter den perfekte t-shirt er jakten på selve fundamentet i den mannlige garderoben. Nå er det nye svenske merket Kaspars klar til å relansere den. Gründerne André Schottenius og Robin Aderval setter følgende krav til den ultimate:
-Stilren.
-God passform.
-Bra lengde.
-Dyp og fin utringning
Når de søkte etter snygga tees var det ofte at minst et av punktene manglet. Derfor tok de saken i egne hender. Deres versjon er en anelse lengre enn en «vanlig» t-skjorte, større ringning og en brystlomme. Kommer i hvit og navy. Test den ut.Til sist. Noe råd for å ta best vare på din tee når du vasker den.
-Vask sammen med lignende farger.
-Ikke på varmere enn 40°, for da er risikoen stor for at den krymper.
-Bruk ikke blekemiddel.
-Aldri bruk tørketrommel
-Stryk på maks 200°.Og mens vi er inne på det. Amerikanske Carhartt og franske A.P.C. har begynt å vise previews fra deres collaboration for S/S 2012. Plaint, med worker style-signatur. Cravings.