Drink to that

10. Dec, 2012

Vi sier som Rihanna «I drink to that, yeah yeah». Neida. Tom Waits: «And I’m blinded by the neon. Don’t try and change my tune, ’cause I thought I heard a saxophone. I’m drunk on the moon.»

Cravings har svart i herremagasinet/mannebladet ALFA hva vi skulle ha drukket når the rapture comes (for den kommer vel sooner or later, om ikke 21. des.). Tenkte å oppsummere det for dere her, uten noe Highland Park eller gammel single malt Macallan 😉
Så hvis det er klodens og kveldens siste drink bestiller vi noe annet enn Bacardi Razz for å si det sånn. Skjønt, det finnes dem der ute som ville gått for vodka og battery, eller enda verre, Borg øl.

Fordrinken: Bollinger, James Bollinger
007 feirer 50 år i år og vi har fått sett et nytt eventyr i Skyfall. I anledningen har Bollinger lansert en spesialutgave av Bollinger La Grande Année 2002. 63 prosent Pinot Noir, 37 procent Chardonnay, 82 prosent kommer fra Grand cru og 18 procent fra Premier cru. Fet forpakning, utformet som en silencer. Bestillingsvare på polet.
Cravings, license to drink.


Etter middagen: Skotsk eller intergalactic?
Det skotske whisky-destilleriet Ardbeg eksperiementerer med en spennende tanke. Hvordan lagres whisky i verdensrommet? De har sendt en beholder med kjemiske forbindelser til den internasjonale romstasjonen ISS. Der er det null gravitasjon, så det er grunn til å forvente at lagringsprosessen vil skille seg markant fra earth. Eksperimentetet markeres med en spesialutgave i begrenset opplag, Ardberg Galileo, en 12-årig single malt med røykede smakstoner.


Siste drink før lysene slukkes: Det måtte bli øl…
Er det noen her som har sett Whale Wars på Animal Planet? Anyways, det er en serie som i en periode fulgte skipet til (avdøde) Steve Irwin. Målet er å stanse hvalfangsten i Arktis. Generelt ser vi et økende engasjement mot hvalfangst. Tilbake til story’n. Blant mannskapet var det en som hadde en slektning som brygget øl, og han tok med seg en stor isbit hjem fra et berg. Isen ble så smeltet, ført til Australia og brukt til å brygge øl på. Dette resulterte i 30 flasker av Antarctic Nail Ale, en pale ale som ble solgt på auksjon hvor pengene gikk til organisasjonen bak Irwin. Den gang gikk flaske #1 for 5300,- #2 for 12 500,-
Og, det er fortsatt mulig å finne seg en flaske der ute, om du har tilstrekkelig med tålmodighet og spenn.
Jeg tar min kald, ice cold.

M: «Where have you been?» Bond: «Enjoying death.»

A.Skillz & Krafty Kuts har satt sammen det beste fra 50 år med 007. Chases, villains, babes, music.