Familiar Matrix for Fantasy – Banana Blues & Bedtime Stories

28. Sep, 2012

Lørdag 29. september åpner Akershus Kunstsenter en verden med tre unge kunstnere som jobber i et spenn mellom performance, installasjoner og verk basert på representasjon og kommunikasjon. De tre er Anja Carr: Familiar Matrix for Fantasy – Banana Blues & Bedtime Stories, Monica Winther: After the hunt comes the shame for such a primitive need og Petter Buhagen: The Suicide of a Potemkin Person.

Carrs arbeider er selvsentrert rundt en fargerik drømmeverden. Utstillingen presenteres via installasjon, objekt, video og performance. Hun er kjent for å ta med seg utøvere fra andre miljø til sine verker, bodybuildere, fjellklatrere, pianister eller DJ’s. Carr, som og driver det rosa visningsrommet PINK CUBE i Oslo, er interessert i nærgående fysisk kommunikasjon som både kan forføre og frastøte.

Winther konstruerer karakterer, og i performancene utøver karakteren et spill med, eller mot den sosiale strukturen hun befinner seg i, samtidig som hun skaper sin egen verden. Når performancene er over, står installasjonene igjen som kulisser og vitnesbyrd – ladet med hendelsene som har avspilt seg.

Petter har en BA i kunst fra The Arts Insitute i Bournemouth, og en MA i kunst fra Statens Kunstakademi i Oslo, 2008. Han har tidligere hatt separatutstillinger ved Babel Art Space, Trondheim; One Night Only, Oslo; Podium, Oslo. I tillegg har han deltatt på en rekke gruppeutstillinger i inn- og utland.


Åpningsfesten blir lørdag 29. september fra 18:00 til 22:00. Gratis(!) buss settes opp fra Grünerløkka (Paulus kirke).
Utstillingen vises til 28. oktober.

Les mer på Kunstsenterets sider her.