Gårsdagens eplerulling

7. Jun, 2011

Årets keynote på WWDC var sterk, selv til Apple å være, må jeg si…Nå er de fleste av oss over middels begeistret for Apples produkter, men her er Cravings sin oppsummering av WWDC2011.
-Slutten for MobileMe
Endelig. Dette er en tjeneste som jeg lenge har sett på som utdatert, da den ikke er verdt det den koster. Helt enkelt. Andre produsenter har hatt gratisløsninger lenge. For ustabil. For få brukere/kunder. Apple vil opprettholde MobileMe frem til 30. juni 2012, men så stenges tjenesten for godt.

-Seeeeeerver
OS X Lion Server kommer som egen App Store-download samtidig som Lion i juli. Forvent tilgang til funksjoner som iPad File Sharing, Push Notifications, Wiki Server 3, iCal Server 3, Mail Server 3, og Xsan.

-iCloud
Personlig er jeg ingen stor tilhenger av at alt skal «opp i skyen», men med iCloud begynner vi å forstå hvorfor Apple investerte over én milliard i et gedigent datasenter. iCloud viderefører mye av MobileMe sin funksjonalitet og byr på en rekke tjenester som Apple allerede har, eller skal utvikle. Trådløs synkronisasjon høres jo sweet ut? Automatisk backup over Wi-Fi sier du? Jeg tror og dette er Apples første angrep mot populære tjenester som Spotify/Wimp og Dropbox. Tipper også Google ble en smule nervøse i buksa. Foreløpig begrenses du til 5 GB med lagring, men Apple lover at vi skal få kjøpe mer når tjenesten lanseres denne høsten. Det kanskje mange vil synes er mest spennende er at iCloud vil være ditt sentrale musikkbibliotek. iTunes Store har over 18 millioner sanger (high quality), og nå kan du få tilgang til musikken over iCloud – samme hvor du er i verden.-iOS 5
Som forventet får vi et nytt iOS til høsten. Over 200 nye funksjoner, som vi venter på mer info om, men mange vil nok bli fornøyd med et nytt notifications-system. Her har Apple lånt – eller rettere sagt ansatt – fra Android. Jeg liker at låseskjermen nå vil gi deg en oversikt over beskjeder/hendelser. Safari har fått en oppussing og ser bedre ut, men jeg foretrekker fortsatt Opera Mini. Kameraet er inspirert av Camera+ og får zoom, AF-lock, grid og retusjeringseffekter. Newsstand er en ny standardapplikasjon som vil håndtere magasin- og avisabonnement. En ordentlig huskeliste er på plass (bye Evernote?). Apple har og jobbet i over åtte måneder med en Twitter-integrasjon. Du vil enkelt kunne dele bilder, kart og filmer direkte over Twitter, uten å gå om en app. Vil det samme skje med Facebook? Og hold dere fast, iMessages. Appen lar deg sende kostnadsfrie meldinger til andre iOS-brukere.
-Lion
Mac OS X Lion ser ut til å bli en verdig etterfølger til Snow Leopard. Personlig har jeg vært veldig fornøyd med snøleoparden, og ser kke det store behovet for en oppgradering ennå. Men oppgraderingen er enkel. Via App Store, en nedlasting på 4 GB og omstart skal ikke være nødvendig(!?). Legg til lav pris! Apple lover over 250 nye funksjoner, blant annet: Multi-touch bevegelser, apps i fullscreen, Mission Control, Mac App Store, LaunchPad (iOS homescreen rett på skrivebordet), oppgradert Photo Booth, Airdrop og oppdatert Mail. Hello Aslan.