Ingen kapper hodet av narren – Et kort intervju med Bob Hund

26. Feb, 2012

Bob Hund angriper maktstrukturene med humor og satire. Det er deres måte å «jævlas tilbaks».

– Alle som kritiserte kongen kappet de hodet av, men narren kunne si akkurat hva han ville, forklarer Thomas Öberg, vokalist i Bob Hund.

– Det er gleden ved å være en klovn, sier Mats Hellquist, bassist i Bob Hund.

Det er nå 21 år siden de grunnla Bob Hund, og de leverer fortsatt humoristisk musikk med et anslag av politisk engasjement.

– Vi vil ikke nevne en spesiell politiker eller en spesiell krig. En vellykket tekst skal få personene det gjelder til å føle seg truffet når de hører den. Vil man kommunisere med alle må man kommunisere i gåter – ha et lite element av Da Vinci-koden i musikken, forteller Thomas.

Og nye gåter finner du på den nye plata «Låter som miljarder», som Bob Hund slapp 14. februar. Bandet er kjent for å ha ganske komiske platecovere. På «Det Överexponerade Gömstället» fra 2010 sto det kun en beskjed fra deres faste platecover-designer Martin Kann: Jag har ingen omslagsidé. Sorry, /Martin. Eller på singelen fra samme plate: Omslagsdesign? Jag vill inte, ring någon annan. /Martin.

Denne gangen ser coveret slik ut:

– Vi elsker coveret. Det er provoserende og det er ikke pent for øyet. Det provoserer øyet, sier Mats.

De har hørt flere tolkninger av og reaksjoner på coveret. Noen elsker det, andre hater det. Noen ser på det som en hyllest til arbeiderklassen eller familiebedrifter. Andre ser på det som en kommentar til musikkbransjen anno 2012.

– På 90-tallet trodde folk at man ble rike av å spille i rockeband. I dag så er det mer: Åja, du spiller i rockeband, da spanderer jeg, sier Mats.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0sRk4vjzMr4[/youtube]

blog comments powered by Disqus