Mobile moments

1. May, 2011

Undertegnede var faktisk blant de første i Norge med Nokia 7650 (deres første kameramobil), som jeg husker at jeg bestilte via via via en eller annen lyssky virksomhet. Den var svær (fysisk), og kunne skyte bilder i 640×480 oppløsning. Internminnet var ikke all verden å skryte av, og den hadde ikke støtte for minnekort. Filme kunne den ikke heller, men det ble ordnet gjennom en hack. På denne tiden gikk jeg på ungdomsskolen og et mobiltelefon med kamera hadde INGEN sett, så mange sperret øynene opp. Cravings har tidligere omtalt mobilfoto VS kompaktkameraet. Nå ser vi på hva mobilkameraet faktisk kan, den dag i dag.

Teknologinettstedet Gizmodo presenterer her en rekke bilder skutt med mobiler, av vanlige mennesker – med vanlige mennesker. Vi har gjort et lite utplukk. Se alle bildene på Flick her. Bildene er skutt mellom 28. mars og 26. april. «Shooting Challenge: Cellphone 2». Utfordringen var enkel: «Take an awesome photo with your cellphone.»Et av vinnerbildene. Skutt Downtown LA med iPhone 4 + SlowShutter App, så er bildet cropet og behandlet i Photoshop Express-appen.Ikke bare iPhone 4 som kan ta bilder. Dette er tatt med Nexus S og Vignette for Android, med en custom setting som kompenserer for kontrast og gjør Madison Sq. Park magisk.Dette ble tatt med Camera+ på iPhone 4. Tåken ga en interessant effekt, og fotografen har da lekt seg med appen og de ulike filterne. De harde fakta: iPhone 4, 3.8mm, ISO125, f/2.8, 1/15s, Camera+, Clarity, og Pinhole Analog-effekt.HDR er noe som har begynt å dukke opp stadig flere kompaktkameraer. Jeg har bl.a. vært på pressevisninger hvor markedssjefer prater varmt om hvordan dette vil bedre fotografilivet til «mannen i gata». Her har fotografen brukt HDR-mode på iPhone 4 for å få en motion blur-effekt. Etter det er bl.a. Filterstorm, Pastic Bullet og et par andre apps brukt.Den irske kysten er et godt eksempel på at du ikke trenger App Stores fancy apps og virkemidler. Dette er skutt med iPhone 4 sitt orginale kamera.Nytt iPhone 4 bilde, skutt på toget hjem fra NYC. HTC Evo har foreviget dette, satt til 8megp.For å vise mangfoldet tar vi og med Sprint Blackberry Tour 9630 sin tolkning av Lake Shore Drive i Chicago.Dette ble tatt med Samsungs gamsle Sway, som faktisk har et 2 MP-kamera. Rommet har vært ganske mørkt, med «negativ» fargeeffekt. Døde og levende lightsticks lever om hverandre.Måtte nesten ha med et Hipstamatic-bilde. Dette er tatt med iPhone 3GS, og den velkjente appen, på fjellklatring i Winslow.Og til sist. Samsung Pixon
12. Program Mode ISO 50 Macro Focus.

Overall er Marc Wilon imponert over kvaliteten på bildene, både bildekvalitet, motiv, setting, etterarbeid. Bildene vi kan ta med de samme gjenstandene som vi stort sett bruker til å tabbe oss ut, sende fyllemeldinger og irritere andre på toget. Mark er og grunnleggeren av foto-bloggen Life, Panoramic and Philanthroper, vel verdt et besøk.

blog comments powered by Disqus