Moonrise Kingdom

30. Oct, 2012

Et dryss av snø har falt flere steder i landet, og forkjølelses/innekos-sesongen er definitivt over oss. Da er det godt at det finnes vakre steder man kan rømme til inne også.

Filmen Moonrise Kingdom kom nylig ut på blu-ray, og om du ikke fikk sett den på kino så bør du skynde deg til nærmeste utleiebutikk. Regissert av Wes Anderson og med Roman Coppola (broren til Sofia Coppola) med på tekst, så lover den å være en blanding av vakre bilder og nostalgiske øyeblikk.
Og det er den også.

Historien er satt til 60-tallet og handler om tolvårige Sam og Suzy som opplever den første kjærligheten. De bestemmer seg for å rømme sammen, på jakt etter Moonrise Kingdom. Til tross for en kanskje enkel historie, er filmen full av sjarmerende detaljer og sære karakterer som gjør det lett å la seg fascinere. Det er heller ikke feil at hvert eneste stillbilde i filmen er et visuelt mesterverk i seg selv.

Sant nok så er kanskje Moonrise Kingdom først og fremt en film for dem av oss som nekter å bli voksne. Men med navn som Bill Murray, Tilda Swinton og Bruce Willis med i skuespillerlisten bør filmen vekke interesse hos folk flest.

Hvis du fortsatt ikke er overbevist, se traileren!