Oslo Live 2nd day

24. Jun, 2011

Siste: Cravings og bob hun er venner igjen! Etter «braksuksessen» med forrige anmeldelse, les den her, fortsetter vi i samme spor. Litt fønny er det at jeg slaktet bob hund i går, men svenskene var raske til å respondere etter konserten. (Følg oss på Twitter by the way).
Vi er klare for dag #2 som har blant annet Leftfield og Friendly Fires øverst på plakaten. I dag var og dagen for vår yndling Florrie, glissent (med) publikum men nydelig artist/jente. Litt girlcrush. «911», «Begging Me», «Give Me Your Love» og «Left Too Late». Nevnte jeg model, high heels og trommer?
Et kvantigram færre folk med Converse, litt mindre denim, og noe mer rødt og farger i dag.
Vi har spist festivalburgeren som alt har blitt en klassiker. Så het har den blitt at vi var på lokal-TV i Oslo og pratet om den. Her lot jeg meg rive med litt, og sa noe sånt som at det var den beste burgeren jeg hadde spist. Det er litt som å si «jeg elsker deg» til en jente. Det er ikke heelt sant, men du må liksom si det. Spør en sulten mann om maten er god, men bevares. Bra burger.
Jeg skal begynne med britene, Friendly Fire. Og her brant det virkelig vennlig. Kunne vært mer folk men…Cravings spør dere som var til stede, opplevde vi Oslo Live 011 sin beste konsert alt?
Dette tegner til å bli den beste dagen. Her snakker vi crowdpleazerz (vokalisten er ofte bokstavelig talt midt oppe i crowden) som bare det. Allsang og dansing blant publikum, og svett oxford-skjorte.
Ed Macfarlane kan synge og ikke minst danse, på sin særegne måte.
For å være helt ærlig hadde jeg ikke hørt så mye på dansepunk-bandet før, men jemeni. Levering!
De er i Norge for første gang og har med seg «Paris», «Live Those Days Tonight», «Skeleton Boy» og «Kiss of Life» i bagasjen. Her skal vi vinne nye fans tenker FF. Trioen var for dagen en kvartett og spor som kan bli litt anonyme på plate kom frem i sola i dag.Så kom John Olav Nilsen med sitt crew. Utrolig nok, han beholdt klær på hele konserten gjennom. Ingen baris! Skuffet jenter? Det var bedre på Rockefeller sist gang, men konserten får godkjent+Det var og opptredenen dagens heldige vinner så mest frem til. Koste du deg? Det gjorde vi. Du kan si mangt om Bergensbølgen. Når vi kommer utenfor platesporet er det klart at John Olav, han er ingen stor vokalist. Synge kan han, på sin spesielle måte, men noen Bruce Springsteen er han ikke.
Det var vel heller aldri meningen.
Og «Gjengen» er definitivt ikke noe E Street Band. Tipper det finnes vel så dyktige musikere rundt om på landets kulturskoler, kanskje på en eller annen basketballbane langs akerselva også.
Men, JON&G har truffet en nerve i tiden som har gjort tidspunktet for deres gjennombrudd helt perfekt.
Og, de har tekster på norsk som få andre kan. Jeg tror det var Henrik Ibsen om i sin tid sa at «det uperfekte er det perfekte» eller noe i den duren. Der har du dem. Perfekt på sin måte, hvor John Olav kunne sklidd rett inn i en arbeidklasse i en forstad i England. This is England. Bare at dette ikke er England, det er Norge og Oslo.
Første låt ut var «Piken med sviket», resten henviser jeg til på engelsk for å tilfredsstille våre internasjonale lesere. Siste sang er, ikke overraskende, «Hole In The Sky». Mellom der fikk vi godbiter som «Horror movie»,
«Don’t Fuck With Love», «Diamonds And Cherries», «Clocks» og «Dog Years». Frie oversettelser, selvfølgelig, men det høres fett ut på engelska og.
Her er det klart mest hender i luften og allsang til nå.Festivalen byr og på det første DJ-tårnet i Norge. 15 meter. Når en av de mest ettertraktede remixerne og DJ-ene i verden spiller, er det så vidt at folk reagerer. Mannen som har definert fransk klubbmusikk og house. Fete remixer av Hot Chip, Dido, Pet Shop Boys, Whitest Boy Alive og selvsagt Robyn er verdt å sjekk ut.Ellers. Små barn selger popcorn, Kmag og Aften er gratis, skatere faller og alle bloggerne løper og tar bilder. Smug, OsloNights, Natt&Dag og øff kørs Hipster er her.Peace, for denne gang.

blog comments powered by Disqus