Tre fotografer v.2

3. Mar, 2013

Nok en gang har jeg plukket ut tre fotografer jeg vil anbefale i det som blir et fast innlegg: fotohelg. Denne gangen bare kvinner, liksom for å sparke igang kvinnedagen neste fredag. Se del #1 her.

Anna Ådén

25 år gamle Anna Ådén bor i Umeå i nord-Sverige, et sted jeg brukte å dra på sommerferie i min barndom. Jeg kjenner igjen den vakre naturen i hennes bilder og den fremkaller en slags nostalgi, et voksent savn etter en barnlig verden.

Lina Scheynius

Eks-modell Lina Scheynius er også svensk, men bor i London. Hun startet sin fotokarriere med å ta veldig intime og uplanlagte bilder av seg selv og kjæresten sin, og den intime stemningen er noe hun har tatt med videre i sitt mer kommersielle arbeid.

Olivia Malone

Gjennom sine bilder utforsker amerikanske Olivia Malone skiftet mellom barn og voksen. Hun tolker skjønnheten som ligger i tenårenes forvirring, følelsesladethet og frihet, og bruker elementer av dette både i mote- og kunstsammenheng.