Videre anmeldt; Oslo Live

25. Jun, 2011

Vi fortsetter rundturen på Kontraskjæret hvor dagene flyr forbi som små marsvin i et bur. Tok dere den?
Se for øvrig vår rapport fra del 1 og del 2.
Først; la meg si unnskyld for at jeg ikke nevnte at Leftfield var bra på torsdagen. Det var det. Elektro er noe Oslo Live satser hardt på, og lykkes til en viss grad. Kun ett orginalmedlem denne gangen, men det holdt. Suser nok inn på topp 3-lista fra OL011.
Festivalen blir ikke helt overflødig ennå (det er koselig her), selv om den sliter litt med å finne sin plass. Akkurat som ei 16 år gammel jente. Dessverre har værgudene slått seg vrang, akkurat som nevnte 16-åring…Oslo Live, your luck is up!Festivalen ber oss om å smøre på med tålmod, 1940 skal alt bra igjen. Spørsmålet er om de mener klokkeslettet 19:40, eller året 1940, året hvor tyskerne invaderte Danmark og oss…Jaja. Men før tyskerne kommer svenskene. Vi koser oss med Rebecca & Fiona og begynner å filosofere over livets spørsmål.
1. Hvem er diggest av Rebecca og Fiona?
2. Er R+F broderfolkets svar på Silje&Christine?
Ikke uten grunn var disse tjejorna Robyns faste oppvarmere. Her snakker vi klassisk it-girl, DJ + bloggær.
Men har du hørt «Bullets»? Sounden er kul den, men girlsa spiller jo ikke akkurat. Med mindre å «spille» kan betegnes som å trykke på «play» og shoute ut til publikum i regnet en og annen gang. Dere står jo inne under tak for faen?!
I tillegg uttaler Fiona (eller var det Rebecca) Oslo med en rar, american-like, uttale. Dere er jo svenske for faen? Nå har dere vært Litt for lenge i utlandet. Trodde alle «partysvensker» klarte å si «OsLo». Få høre! «Til alle dere som er født her, og alle dere som er på besøk her, er det mulig å få høre noe trøkk her, kan jeg høre alle sammen si…»
Etter hvert kommer det strenge paraply-politet og tar fra oss beskyttelsen..Her skal ingen skades av aggressiv øye-poking…Men ja, været. Det bøtter ned. For hver slurk av ølen vannes den ut med 25 %.
Hva sier Yr? Joo-oo-o…Right…Like troverdig som statsbudsjettet til Hellas. Det er bare å legge ned hele bedriften Yr. Den sola så ikke vi! Vi laxern i fat-sittegruppa og etter en stund slutter værgudene å leke med oss. Og da, da kommer Aloe Blacc, med sin soul-feel, for å leke. Ingen låter jeg har hørt om, før «I Need A Dollar». Jo, det her har jeg hørt før! Han topper seg selv(?) ved å spille den to ganger. Noen han for så vidt trenger siden en dollar i Norge ikke gir ham stort. Noen burde informert om at en Cola fort koster fire dollar. Let hits be hits!
Det er liv her. Og festivalmote (for anledningen maritim).House-junksa får sitt med Kaskade. Han har 35. plass på lista over de 100 beste DJ-ene i verden (Manteau/Cravings er ikke med…). Britiske Simian Mobile Disco inntar tårnet…Og dette DJ-tårnet. Det er fint det, men jeg minnes to ting:
1. Den eneste som har (stort sett) gjort «karriere» ut av sitt tårn er Tobias fra Kardemomme By. (Alternativt Sauron).
2. Storskjerm er ålreit det, men med pixel-bildet så er det nesten så jeg (for)venter på «Good evening Oslo. I want to thank you for such a great show tonight. Here are the results from our voting. Former Yugoslavian Republic of Macedonia, ten points!»
Ellers er alt som det skal. Jenter som skulle ønske de hadde trent mer lår i vinter. «Kjendiser» som ikke vil bli tatt bilde av…What’s new? (Btw: ser dere at han har TO hender?)Men så er det klart for tyskerne, 1940 eller ei. Let the past be in the past. Digitalism er på scenen! De kommer «seilende» over gjørmehavet, som Blücher inn Osofjorden. Og de torpederer.Fest vet vi at tyskerne kan! WW1, WW2, Berlinmuren, Kennedys tale i Berlin, Krystallnatten, fotball-VM, Oktoberfest…Så er det klart for det mange har ventet på, tydeligvis.
Nå har det begynt å bli litt folk her faktisk, i motsetning til tidligere som har vært litt krise. Groove Armada, og groove blir det. Anmeldelsen faller litt sammen, i sammenheng med akoholinntaket og at vi aaaaldri lærer (Fernet).Let it be said. Dette er konserten hvor publikum er klart mest med! Hendene i været, Groove Armada. Nostalgisk? Det er nesten så du kan skrike ut «ble du født på 70-tallet put your hands up». «Alle» danser til «My Friend», «Superstylin» og sannelig kommer det ikke litt Daft Punk-mixing. One more time!
Engelskmennene begynner ballet med å reklamere for lysshowet som visstnok skal være helt SYKT.
Dessverre funker ikke skjermene…Men crowden bryr seg ikke for mye. De bare «åh, se dom har treee-ee macintosher å spelle fra».
Midtveis kommer skjermene på og 😉
Nå må dere bare huske dette, så skal vi vaske gjørmen av skoene. Vi ses på Stratos.

blog comments powered by Disqus